Hoe pakken we het aan

Wij geven stapsgewijs invulling aan de integrale aanpak van zwerfafval die is ontwikkeld door Rijkswaterstaat. Die aanpak is veelomvattend en vereist samenwerking tussen verschillende partijen. Die samenwerking en de daarvoor noodzakelijke veranderingen (van de mindset) van de benodigde partijen is in de praktijk niet eenvoudig en erg tijdrovend gebleken. Een toelichting van de integrale aanpak is opgenomen onder het tabblad ‘integrale aanpak zwerfafval’.

 

Om niet ‘te blijven dweilen met de kraan open’ richten wij ons ook op het voorkomen van zwerfafval. Communicatie en bewustwordingscampagnes gericht op zwerfafval dragen daar aan bij.

 

Wij denken door samenwerking op het gebied van communicatie en bewustwording op Parkstadniveau en binnen het werkgebied van RD4 verder te kunnen komen op het gebied van preventie van zwerfafval.

 

Wij willen ook meer vrijwilligers motiveren om ons te helpen bij het opruimen van zwerfafval of ons te ondersteunen bij bijvoorbeeld voorlichting op scholen en campagnes op social media.

Verder willen wij bijdragen aan het delen van informatie over opruimactiviteiten die in de diverse Parkstadgemeenten worden georganiseerd. Mensen die willen helpen om zwerfafval op te ruimen weten dan waar ze moeten zijn.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram