De mensen erachter
Het initiatief voor Samen Steeds Schoner is ontstaan uit een burgerinitiatief in de gemeente Brunssum. 
Via IBA Parkstad ´Bewoners maken Parkstad´ is financiële ondersteuning verkregen om dit initiatief uit te werken en verder uit te breiden en aan te wakkeren.


In samenwerking met vrijwilligers en marketingbureau MijnMarketing is een bewustwordingscampagne ontwikkeld die via social media, dag- en weekbladen en via banners in de openbare ruimte kan worden uitgerold.


Verder zijn de vrijwilligers Henri & Bob het overleg gestart met o.a. de directie van Stadsregio Parkstad Limburg en diverse vertegenwoordigers van de Parkstad-gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat een krachtenbundeling van alle Parkstadgemeenten bij de aanpak en preventie van zwerfafval een versterkend effect zal hebben. Wij hopen daarbij als eerste te komen tot samenwerking op het gebied van bewustwording door middel van gezamenlijke communicatiecampagnes waarmee diverse doelgroepen worden bereikt. Op het gebied van samenwerking en krachtenbundeling is echter nog een lange weg te gaan.


Wil jij ons meehelpen? We kunnen allerlei soorten hulp gebruiken. Ben je bijvoorbeeld goed in het beheer en gebruik van social media, het beheer van websites, marketing & communicatie of wil je meehelpen om zwerfafval op te ruimen of opruimacties organiseren? Laat het ons weten via het contactformulier.
Ons team

Henri Ummels

Henri Ummels

Over Henri is als vrijwilliger actief in de gemeente Brunssum en daarbuiten. Hij staat bekend als 'positivo' en verbindt mensen met elkaar voor een betere en plezierige woonomgeving. Henri is imker en sinds kort ook bestuurslid van Imkervereniging 'de Mijnstreek'. De leefomgeving van wilde bijen en vlinders heeft zijn specifieke aandacht. Daarnaast fietst, reist en tuiniert hij graag en zet hij zich in voor de verbetering van biodiversiteit en vergroening in Parkstad. Het project de Tulpenhof in de IVN-Heemtuin ‘In de Struiken’ in Brunssum-Zuid is één van zijn projecten waarmee hij hoopt meer aandacht te krijgen voor het belang van vergroening en verbetering van de biodiversiteit in ons stedelijk gebied.

Bob Evers

Bob Evers

Over Bob is op meerdere sociale vlakken actief. Met betrekking tot de aanpak van o.a. zwerfvuil is Bob sinds 2019 actief vrijwilliger in de gemeente Brunssum. Slimme verbindingen, netwerk en positiviteit zijn kenmerkend voor hem en verder een prettige leefomgeving creëren zijn voor hem van belang. Verder is Bob actief als bestuurslid van vrijetijdscompetitie zaalvoetbal in Parkstad, de ‘Parkstad Futsal League’.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram